Kocsis Zoltán (kocsis zoltán, )
Belföld

Kocsis Zoltán áthangolná a Fideszt is

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 06. 02. 09:42

Sok minden bántja az igazságérzetét.

 

Többet költene kultúrára, zeneiskolákra, kevesebbet stadionokra. A Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója a Heti Válasznak azt mondja, egyetlen stadion árából helyrehozná a zeneiskolák ügyét, visszaállítaná a Kodály-módszert a maga teljességében.

Szerinte kevés embert zavar, hogy kevés pénz jut kultúrára, sokan a kultúra munkatársait naplopóknak tartják. Ha őt zavarja, milyen nehéz helyzetben van más együttes, például a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, amelyért szót emelt Balog miniszternél, akkor azzal saját maga ellen beszél.

Persze vannak kiskapuk, joghézagok és vannak érinthetetlen együttesek is – teszi hozzá.  A minapi Fair Play Életműdíja kapcsán emlékeztet rá, hogy szerinte is tapintható a tisztességtelenség, a nemtelenség, vagy – ahogy ő fogalmaz – a pofátlanság.

A sokat emlegetett – és a választási kampányokban fennen hangoztatott – elszámoltatást egyetlen kormány sem vállalta. Érdekes, ebben a témában mennyire egy hajóban evez a mindenkori kormány és ellenzék. (…) Milliárdos nagyságrendben úsznak el közpénzek, lassan már minden napra jut egy leleplezés.

Tombol a bulvár, a közöny, igazságszolgáltatás helyett jogszolgáltatás van, és valami nagyon rossz az ellátórendszerben. A Kossuth-díjas zongoraművész szerint a magyar fiatalok előtt nincs perspektíva. Mint mondja:

a legújabb kori népvándorlás nem csupán a határainkat fenyegeti, abban – akár tetszik ez egyeseknek, akár nem – mi, magyarok is részt veszünk.

Szerinte Magyarországon hibás a népesedéspolitika és az azzal összefüggő segélyrendszer.

Nemhogy a Széchenyi által megálmodott oktatási terv, de még a lenini „Tanulni, tanulni, tanulni!” sem valósul meg.

A migrációról azt mondja, szerinte titkon a leghumánusabb filantróp is fél az Európa mindennapi életét felkavaró mozgásoktól. A valódi kérdésnek azt tartja, miért nem lehetett a menekülők szülőföldjén békét teremteni.

A migráció mögött álló ördögi szándékokat az átlagpolgár csak később veszi észre, amikor a folyamat már visszafordíthatatlan.

Kocsis Zoltán azonban ezenkívül is lát óriási problémákat, hiszen a klasszikus családmodell felbomlóban,

a felebaráti szeretetnek hosszú időre befellegzett, messianisztikus hajlamú politikusok handabandáznak világszerte, noha egy tisztességesebb erejű cunami ellen sem volnának képesek megszervezni a védekezést.

A világhírű zongorista felemás módon dicséri a Liget-projektet.

Nem mondom, szép a terv, de sokkal fontosabb lenne megsegíteni a zeneiskolákat, hogy mindenütt legyen legalább öt használható pianínó. Nagyon szép a Liget-projekt, ha van kidobni való pénz, akkor tényleg fantasztikus. De mikor fejezik be a körgyűrűt, mi lesz az 1-es gyors villamos végállomásával, nem kellene-e meghosszabbítani mindkét irányban a 4-es metrót, nem volna-e fontosabb teljes hosszúságban kiépíteni az autópályákat? Volnának azért még tennivalók.

A Heti Válasz legfrissebb számában Kocsis Zoltán a 60. évforduló kapcsán beszél arról is, hogy ’56 sem lehet közös pont, mert a magyaroknak egyetlen közös pontjuk sincs:

két magyar az három párt. Ez borzalmas. 

 

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.