Belföld

Boxerrel támadtak egy kalauzra a ceglédi vonaton

Boxerrel támadt egy utas egy kalauzra a ceglédi vonaton szerdán. A vasúttársaság részleteket nem közölt, annyit tudni, hogy a jegyvizsgáló sérülései miatt a munkáját sem tudja folytatni.

A MÁV leszögezte: mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme, továbbá biztonságának garantálása érdekében. Közölték, a vasúttársaság egyfelől számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt meg, biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg, másfelől kiemelt figyelmet fordít a dolgozók sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőeljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek.

Idén május végéig 14, 2015-ben összesen 68, 2014-ben 52, míg 2013-ban hatvan, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben –  írja a MÁV.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik