Belföld

Rezeg a léc Kész Zoltán népszavazása kapcsán

Ő biztos abban, hogy meglesz a kétszázezer aláírás.

Pénteken le kell adnia az aláírásgyűjtő íveket Kész Zoltán független országgyűlési képviselőnek, aki arról kezdeményezett népszavazást, hogy az állami cégek vezetői ne keresessenek többet kétmillió forintnál.

Kész a Népszabadságnak azt mondta: még nem végeztek az összesítéssel, de ő biztos abban, hogy átugorják a lécet. Kétszázezer érvényes aláírást kell összegyűjteni, ennyi nagyjából meg is lehet, de az utolsó pillanatig, csütörtök estig folytatják a kampányt, amiben az MSZP is segít.

A szocialisták szintén aláírásokat gyűjtenek, ők az állami földek eladásának tilalmáról szeretnének népszavazást. Ők viszont már elérték a kétszázezret, és csak június 28-án kell az íveket leadniuk, vagyis van még majdnem négy hetük.

A korábbi szabályozással szemben már valamennyi aláírást ellenőrzik, az íveken feltüntetett személyes adatokat egyenként vetik majd össze a népesség-nyilvántartással. Az aláírás csak akkor érvényes, ha a név, a lakcím és a személyi azonosító is pontos. A többes aláírásokat is szűrik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik