Belföld

Megerőszakolt és megfojtott egy cukrásznőt Kecskeméten 17 éve – Videón a gyilkosság helyszíne

A nő holttestét egy erdős területen rejtette el támadója.

Videót tett közzé a rendőrség  az 1999 szeptemberében történt brutális kecskeméti gyilkosság helyszínéről. A felvételen egyebek mellett látható, ahogy a rendőrök rögzítik a  nyomokat. A férfit most, 17 évvel a a brutális bűncselekmény után kapták el.

A 31 éves kiskunfélegyházi cukrásznőt 1999 szeptemberében ölték meg. Az igazságügyi orvos szakértő akkor megállapította, az áldozatot megerőszakolták, majd megfojtották. Az ismeretlen tettes elvette az a táskáját is, a benne lévő személyes iratokkal, pénzzel és vásárlási utalvánnyal együtt. Hogy ki a brutális gyilkos, nem tudták kideríteni, ezért a nyomozást 2001 májusában megszüntették, de az elmúlt évek alatt többször “leporolták az aktákat” és folytatták a munkát.

Ahogy a rendőrség fogalmaz,  a Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően tavaly december végén végül sikerült beazonosítani a gyanúsítottat. Kiderült, hogy a 40 éves férfi rablás miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás – most ezért is felelnie kell. Az ügy részleteiről sajtótájékoztatón számolt be a rendőrség.

Olvasói sztorik