Belföld

Elküldték a buliból, ezért összeszurkálta ismerősét

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt a sértődékeny késelő ellen.

Tavaly augusztus 20-án, a tűzijátékon ismerkedett meg három helyi fiatal Pétervásárán két ott vendégeskedő lánnyal. Meghívták őket egyikük lakására, ahol éjfél körül két fiú úgy ítélte meg, hogy harmadik társuk már felesleges. Megkérték, menjen haza áldott állapotban lévő feleségéhez.

Kikísérték a ház elé, belülről próbálták bezárni a bejárati ajtót, de utcán rekedt társuk – a későbbi vádlott – a házigazda ellenállását leküzdve vállával benyomta a kaput, visszament a házba, majd ruházatából előkapta 7 centi pengehosszúságú zsebkését, és azzal közepes erővel ötször hátba szúrta az ekkor neki már háttal, a folyosón haladó sértettet.

A szúrások közül négy deréktájon, a gerinc mellett, egy a jobb lapocka fölött érte a férfit. A kés nem hatolt a   mellüregébe, de az okozott sérülések miatt fennállt az életveszélyes sérülés lehetősége is. Az orvtámadás után a vádlott még dulakodott a sértettel, a földre kerülve kölcsönösen ütlegelték egymást, amíg szét nem választották őket.

Ezután vitték a sérültet az orvosi ügyeletre, majd kórházba, ahol ellátták a sebeit. A Heves Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű, 20 éves elkövetőt életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja. Indítványozta, hogy a bíróság vele szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, egyben a próbaidő tartamára helyezze pártfogó felügyelet alá, és kötelezze a csaknem százezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik