Belföld

Nyílt levélben hívták szópárbajra Kósát

Szabó Tímea kíváncsi, mi az ellenérv, ha a magyarok elsöprő többsége támogatja az alapjövedelem bevezetését.

Nyílt levelet írt a Fidesz-frakcióvezetőnek a Párbeszéd Magyarországért társelnöke. Szabó Tímea úgy véli, Kósa Lajos minapi nyilatkozata az alapjövedelemről teljes tájékozatlanságról tanúskodott, és meg is sértette a magyar embereket. Súlyosan. 

Az ellenzéki politikus jelezte, próbál megértő lenni: lehet, hogy meglepte a kérdés a kormánypárti politikust, néhány percben nem is lehet kellő árnyaltsággal fogalmazni “egy ilyen összetett és jelentős ügyben”, de reméli, a Fidesz és frakcióvezetője is képes az eddigieknél meggyőzőbben kifejteni, miért ellenzi az Alapjövedelmet, amely a magyarok 76 százalékának – köztük a Fidesz-szavazók 74 százalékának – támogatását élvezi.

Azt gondolom, az embereknek joguk van ahhoz, hogy egy válságos helyzetben az egyetlen átfogó és valóban reménykeltő megoldással kapcsolatban részletesen megismerhessék a legnagyobb kormánypárt álláspontját.

Ezért felkéri Kósát, nyilvános vitában ütköztessék érveiket a PM Alapjövedelem-programjáról. A PM társelnöke emlékeztet rá, hogy a Fidesz – honlapján – azt vallja, “A párbeszéd vezethet megoldáshoz”. Ha ebben vagy a “nemzeti konzultációban” valóban hisznek, akkor Szabó Tímeának nincs kétsége afelől, hogy a frakcióvezető elfogadja kihívását, nyílt színen is próbálja megvédeni álláspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik