Belföld

Hónapokig kóborolt Budán a világ legfélősebb kutyája, de végre sikerült megmenteni

Végre sikerült megmenteni Shelly-Annt, egy kistestű szuka kutyát, aki hónapokon keresztül kóborolt Budán, de soha nem sikerült elkapni.

Shelly-Ann megszökött valahonnan, még azt sem tudni, honnan, és a többhónapos kirándulás alatt naponta többször posztoltak róla híreket a Facebookra, hogy valamelyik budai kerületben látták. Más kutyát már simán elkaptak volna, de Shelly-Annt nem sikerült.

13267740_10154308533812340_8287406474804182905_n
Facebook

Nem véletlenül hívják ugyanis Shelly-Annek, Shelly-Ann Fraser Prince, a híres jamaikai sprinter után kapta a nevét, annyira gyorsan menekült. Bár a sprinter valószínűleg nem volt soha annyira traumatizált, hogy így féljen az emberektől. A végére sikerült elérni, hogy az ételt néha elfogadja, de annyira félt, hogy közel kerülni hozzá soha nem tudtak.

Facebook
Facebook

Végül egy 300 fős Facebook-csoport szerveződött Shelly-Ann megmentésére. Vasárnap sikerült is, de nem könnyedén. Konkrétan átverték a kutyát, aki a Várban gyanútlanul beleugrott egy hálóba. A részletes történetet itt lehet elolvasni. Elvitték orvoshoz, megkapta az oltásokat, kiszedtek belőle két kullancsot és már meg is van az új gazdája.

Egyébkélnt Budapest nagyon veszélyes hely egy egyedül mászkáló kutyának, mert ők velünk ellentétben nem mindig értik a járda és az úttest fogalmait. Ráadásul a kukákon kívül ételhez jutni is nehéz. Egészen különleges, hogy Shelly-Ann idáig megúszta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik