Belföld

Óriási magyar győzelem, a külügy szerint magyar segítséggel találnak jó útra a nigériai autósok

A déli nyitás újabb sikere a KüKüM közleménye szerint, hogy „a magyarországi székhelyű NNG Kft. és a lagoszi Pajuno Development Company Limited GPS navigációs eszköz szállítási szerződést kötött a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével.”

A megállapodással indul el a nigériai és a hazai székhelyű cég között a kereskedelmi kapcsolat, mely várhatóan a jövőben egyre intenzívebbé válik majd.

Az NNG-t fiatal magyar programozók alapították 2004-ben. Mára a cég a saját fejlesztésű, iGO Navigáció elnevezésű szoftverével nemzetközileg is meghatározó szereplő lett a hordozható és az autóba építhető navigációs eszközök piacán. A világ 10 vezető autógyártójából 7 használja az NNG megoldásait, mely által a hazai székhelyű vállalat 30 autómárkában van jelen.

„Nigériában döntően okos telefonokat használnak navigációs célokra is. Az NNG megoldásának egyik legnagyobb előnye, hogy használata nem igényel internetkapcsolatot, így a mobilhálózattal nem lefedett területeken is működik”, tették hozzá a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik