soros-gyorgy(430x286)(1).jpg (soros györgy, )
Belföld

A kormány ráküldte a fék nélküli titkosszolgálatát Sorosra

24.hu
24.hu

2016. 05. 28. 12:36

Soros György kapcsán a minap rögzítésre is került Lázár-féle elszólás csakis arra utalhat, hogy Sorost titkosszolgálati módszerekkel figyelték, vagy figyelik.
Korábban a témában:

Mi is megírtuk, hogy Lázár János szerint titkosszolgálati jelentések igazolják Soros György befolyását.

A Népszabadság szerint ha a Lázár irányította Információs Hivatal valóban dolgozik Soros ellen, az jogilag nem kifogásolható, de legfeljebb egy elmebeteg, autokrata politikai kurzus figyeli meg a civil szervezeteket azért, ha például a migránsügyben a kormányéval ellentétes álláspontot képviselnek

Mert a jelenlegi nemzetbiztonsági törvényekbe szinte bármi belefér. A titkosszolgálat

megszerzi, elemzi, értékeli és továbbítja a kormányzati döntésekhez szükséges, a külföldre vonatkozó, illetőleg külföldi eredetű, a nemzet biztonsága érdekében hasznosítható információkat, továbbá Magyarország érdekeinek érvényesítését szolgáló tevékenységet folytat.

Az, hogy ki mit tekint biztonsági kockázatnak az mérlegelés kérdése. Az mindenesetre a lap szerint több mint érdekes, ha valaki olyan kijelentéseket tesz, ami a kormány szerint hátrányosan befolyásolja az ország nemzetközi megítélését, akkor az már rögtön biztonsági kockázatnak minősül.

Külső kontroll nincsen, mert a hírszerzés nem bírósági, hanem igazságügy-miniszteri engedély alapján alkalmazhat titkosszolgálati eszközöket.

Azt viszont már az emberi jogi bíróság is aggályosnak tartja, hogy gyakorlatilag bárki ellen lehet felderítést indítani.

A lap szerint egy normális országban csak akkor kerül valaki a hírszerzés látókörébe, ha az érintett személy ellen nyílt eljárásban büntetőeljárást kezdeményeznek, mert például kémkedésen érték.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. augusztus 15.
Az olasz Giuseppe Gesso (b2) és Domenico Arganese (b), valamint az ausztrál Tess Gouldsmith italt rendel a Szimpla romkocsmában, Budapesten 2016. augusztus 14-én. Az összesen hatfős baráti társaság tagjai Ausztráliából, Angliából és Olaszországból érkezett a fesztiválra. A fiatalok idén fejezték be egyetemi tanulmányaikat és a nyarat európai utazással töltik. A fesztivál zenei programján kívül kíváncsiak Budapest látnivalóira és a magyar ételkülönlegességekre is.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.