Belföld

Tűzoltók várják a kicsiket gyereknapon

Idén is kinyitja a tűzoltószertárak kapuit a a katasztrófavédelem a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából – már harmadik alkalommal. Ezúttal az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják őket.

A katasztrófavédelmi gyermeknapon a fenti egységek  nyílt napot tartanak. Ezalatt a gyerekeknek – és persze kísérőiknek –  bemutatják kiállításaikat, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók “világába”, bemutatják, milyen feladatokat látnak el nap mint nap.

A látogatókat tehát vasárnap délelőtt 10 és délután 4 óra között várják, ezalatt több próbariasztást tartanak, és – a fentieken túl – igény szerint előadásokat is.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, a területükön öt kirendeltség, kilenc tűzoltó-parancsnokság, kettő katasztrófavédelmi őrs, és a megye területén található önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek is várják a gyermekeket, családokat. További részletekért kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik