Belföld

Novák Előd: Miért akar Vona Gábor kormányfőként még újabb holokauszt-emlékműveket avatni???

Pár nappal a tisztújítás előtt nyilvánosságra került Hegedűs Lórántné és Novák Előd alelnökjelölti szándéknyilatkozata, írja az ATV.  Hegedűsné nekimegy Vona vadhajtásos kijelentésének. A Jobbik elnöke korábban azt mondta, vállalja a felelősséget a párt vadhajtásaiért, amiket le fog nyesni, így indul meg a néppártosodás felé. Hegedűsné szerint

ki kell mondani, hogy vadhajtások helyett valójában egy mesterséges oltvány termi mérgező gyümölcseit a radikalizmus életfáján élősködve. Ezt haladéktalanul le kell metszeni és a történelem komposztjára kell rakni.

Az ATV azt írja köztudott, hogy Vona egyik fő tanácsadója a Habsburg-legitimista Baranyi Tibor, erre Hegedűsné azt reagálta, nem lehet közük olyan ideológiához ami nemzeti hőseinket gyalázza.

Novák Előd programadó szándéknyilatkozatában azt írja,

belső körben ha kisebbségben is maradtam, de eddig vitába szállhattam: miért nem számoltathatjuk el Simicskát??? Miért akar Vona Gábor kormányfőként még újabb holokauszt-emlékműveket avatni??? Miért szerveztek ki egy százmilliós székházat magántulajdonba jobbikos pénzből???

Novákban ez a holokauszt-emlékmű avatás nagyon megmaradt, a kérdéssel külön is foglalkozott. Szerinte nem jó ilyet mondani,

ezzel szinte beszállsz a holokausztiparba, miért nem elég annyi, hogy kormányon nem fogsz lebontani holokaszt emlékművet?-

teszi fel a kérdést Novák Vonának.

Novák ezen a ponton már nagyon belejött a zsidózásba, írása végén arra hívja fel párttársai figyelmét, hogy „aki sokat markol, keveset fog: mi nem lehetünk egyszerre a „lovasíjászok” és „Saul fiai” képviselői is.”

Ahogy azt nemrég megírtuk, Vona Gábor egyedüli jelöltként indul a Jobbik elnöki posztjáért a párt hétvégi tisztújításán. A jelenleg is elnökként dolgozó politikus a jelölőszervezetek 92,8 százaléka támogatta, míg az alelnökjelöltek közül 12-en kapták meg az induláshoz szükséges támogatást, a hat alelnöki helyre.

A Jobbik pártigazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy a párt szabályzatai alapján az alapszervezetek taggyűléseiken dönthettek arról, hogy kiket szeretnének elnöki illetve alelnöki tisztségében látni. Szabó Gábor mindezt azzal egészíti ki, hogy a párt bármely tagja leadhatott szándéknyilatkozatot és elindulhatott az elnöki vagy az alelnöki tisztségért.

A közleményben azt írja, hogy a kongresszusra 700 küldöttet regisztráltak. A politikus azt is elmondta, hogy hivatalos elnökjelölt az lehetett, aki a beérkezett jelölések alapján legalább 20 százalékos támogatottságot szerzett, míg az alelnökjelölteknek legalább 10 százalékos jelölési arányt kellett elérniük.

Az elnökjelölési folyamatban részt vett szervezetek 92,8 százaléka Vona Gábort jelölte a Jobbik elnöki tisztségére, így egyedül ő lépte át a 20 százalékos érvényességi küszöböt.

Az alelnökök jelölési folyamatában résztvevő szervezetek 84,1 százaléka Volner Jánost, 75,1 százaléka Toroczkai Lászlót, 71,6 százaléka Z. Kárpát Dánielt, 65,6 százaléka Sneider Tamást, 47,9 százaléka Hegedűs Lorántnét, 47 százaléka Novák Elődöt, 46,7 százaléka dr. Fülöp Eriket, 38,4 százaléka Janiczak Dávidot, 21,6 százaléka Kepli Lajost, 17,5 százaléka Murányi Leventét és dr. Gyüre Csabát, 14,9 százaléka Bana Tibort jelölte, így mindannyian átlépték az induláshoz szükséges 10 százalékos küszöböt – közölte Szabó Gábor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik