Belföld

Gyereknapi programok Budapesten

gyerekek ()
gyerekek ()
Gyereknapi programajánló 2016. május 29-re, mindazoknak, akik Budapesten töltik a hétvégét.

2016. május 29-e május utolsó vasárnapja, így ahogyan az lenni szokott, most vasárnap tartják meg országszerte a gyereknapi programok zömét.
Az időjárás is kedvező lesz, ha minden igaz, így tényleg nincs semmi akadálya annak, hogy minden család ott és olyan rendezvényen gyereknapozzon, ahol csak szeretne.
Íme néhány tényleg izgalmasnak ígérkező gyereknapi program a fővárosi repertoárból, természetesen a teljesség igénye nélkül.

A Budapest Bábszínház egész napos programmal várja a kicsiket, ahol az egyik legendás főattrakció idén A Misi mókus lesz.

Az országban egyedülálló Bűvész Színház idei műsorának címe: Varázslatos gyereknap, s bár a bűvészek mutatványainak hátterét már évszázadok óta csak ők ismerik, az egészen biztosan, hogy nagyszerű estre számíthatunk.

A Budakeszi és Budapest határán kanyargó Gyermekvasúton egész nap ingyen utazhatnak vasárnap a gyerekek, közben a megállóhelyek zöme különféle meglepetésekkel várja őket: koncertekkel, műsorokkal, rövid gyermekszínházi előadásokkal.

Gyerekkorban is nagyon fontos a gasztronómia kérdésköre, bár ezt a kicsik még nem éppen így fogalmazzák meg.
A lényegen persze mindez mit sem változtat, így például azon sem, hogy a Csokoládé Múzeum is egyedi programmal várja a gyermekeket, bár vasárnap helyett rendhagyó módon szombati nyitva tartással. Ez elsősorban azok számára lehet jó alternatíva, akik inkább szombaton ünnepelnék a gyereknapot.

A nemzetközi gyermeknap valójában arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a nehéz sorsú, szegényebb, vagy épp kiszolgáltatottabb gyerekek életkörülményeire.
Az Ezer Lámpás Éjszakája, melynek fő tematikáját évről évre az eltűnt gyermekek adják, szintén most vasárnap kerül megrendezésre Budapesten, koncertekkel, előadásokkal és egy hatalmas flashmobbal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik