Belföld

Emmi: az ENSZ számára elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány a családi értékeket több módon és eszközzel támogatja

Az emberi erőforrások minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága szerint az ENSZ tisztviselői számára elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány a családi értékeket több módon és eszközzel támogatja és “mesterségesen szembeállítják” a családok és a nők támogatásának ügyét egymással, írja az MTI.

Az államtitkárság pénteki közleményében arra reagált, hogy az ENSZ szakértői csoportjának elnöke szerint a magyar kormánynak fel kell hagynia azzal, hogy a nemi alapú megkülönböztetést “konzervatív családi értékekre épülő” ideológiával palástolja. Frances Raday pénteki Budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a nőkkel szembeni diszkriminációt és a nők szerepének megerősítését önálló problémakörként kell kezelni.

Az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága közleményében azt írta, az ENSZ nőkkel szembeni diszkrimináció feltárására létrehozott munkacsoportja “egyoldalúan, esetenként eltorzítva” mutatja be azokat az intézkedéseket, amelyekkel az állam évek óta támogatja a magyar nőket.

Szerintük az ENSZ munkacsoportja azt állítja, hogy a kormány a nőket csak háztartásbeliként és családanyaként idealizálja. Ezzel szemben állnak a kormányzat elmúlt években tett intézkedései, így “a női foglalkoztatás jelentős bővítse, az ezt segítő gyed extra bevezetése, a gyermekek nappali ellátását biztosító intézményrendszer fejlesztése vagy akár a Nők40” program, írja az Emmi.

Sajnálatosnak tartják, hogy “függetlennek nevezett nemzetközi szervezetek az objektivitást nélkülöző jelentéseket készíthetnek” az országról az együttműködés és a kormányzat konstruktív hozzáállása ellenére is.

Közleményükben hangsúlyozzák, a kormány továbbra is elkötelezett a nők támogatása mellett, aminek elengedhetetlenül fontos eleme a segítségnyújtás a munka és család egyensúlyának kialakításában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik