Belföld

“Mindent megtettünk, hogy hízzon” – Megszólalt a halálra éheztetett kislány anyja

Interjút adott a Story magazinnak J. Médea a múlt héten elhunyt Kiara édesanyja. A nő szerint lánya a tragédiát megelőző este még boldogan nevetgélt.

Reggelire rizstejet kapott, majdnem megette az egészet már, amikor ellökte magától az üveget és levegő után kapkodott. Láttam, csak úgy lüktetett a nyaki ütőere az erőlködéstől. Aztán megállt a kis szíve

– fogalmazott az asszony, majd hozzátette, tudta, hogy minden másodperc számít és legföljebb négy perc van, hogy ne károsodjon a kislány agya.

Elkezdtem a szívmasszázst, számoltam, tíz kompresszió, egy légbefújás… És újra. Közben vívódtam, hogy kiabáljak-e a szomszéd szobában alvó páromnak, vagy hívjam a mentőket.

Végül egyiket sem tette.

A kislány anyja hangos zokogásban tört ki, amikor tudatosult benne, hogy nem tudja újraéleszteni gyermekét. Órákig nem értesítettek senkit a történtekről, végül Médea anyját hívták fel.

Hozzáfűzte, nagyobbik lányuk, Kincső MCAD anyagcsere-betegségben szenved. Sejtették, hogy Kiarának is ez lehet a baj, de lányát úgy kezelték, mint akit éheztetnek otthon.

Mindent megtettünk, hogy hízzon, három óránként kapott enni. Most már tudom, hogy nagyot hibáztunk, hogy november óta nem vittük orvoshoz.

Ahogy arról beszámoltunk, a másfél éves kislány holttestére másfél hete bukkantak rá egy gyöngyösi házban. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást– akkor még – ismeretlen tettes ellen. Az Országos Mentőszolgálat megyei szóvivője korábban elmondta, adataik szerint legutóbb tavaly novemberben látta orvos a lányt. Akkor hét kilogramm volt, fél évvel később, halála napján csak 3,5 kilogrammot nyomott.

A rendőrség múlt héten közölte: gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a szülőket. Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy “az eljárásban kirendelt elsődleges orvosszakértői vélemény alapján felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége”. A szülőket csütörtökön, a reggeli órákban állították elő. A párt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit azóta a bíróság elrendelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik