Belföld

Kiderült, mire vágynak a magyarok

24.hu
24.hu

2016. 05. 26. 20:51

Reprezentatív felmérés készült arról, mit szeretnénk megduplázni.

A fiatal korosztály 28,6%-a szeretne kétszer bátrabb lenni – többek között ezt az adatot is megtudhattuk a Shell ClubSmart kutatásából, amely arra kereste a választ, miből szeretnénk – mármint mi, magyarok – kétszer annyit (a hűségprogramban gyűjthető dupla pontok miatt volt ez a felmérés témája).

A 15-59 éves korosztály körében készült 500 fős reprezentatív kutatásból kiderül, hogy

fő az egészség

– merthogy a „mire vágyna leginkább” témakörében a válaszadók majdnem kétharmada azt válaszolta, hogy ha választhatna, az egészséget szeretné megduplázni az életében. Második helyen 43%-kal a pénzt, harmadik helyen pedig 32%-kal a szabadidőt jelölték meg a kutatás résztvevői.

A legfontosabb tulajdonság

A válaszadók 37%-a saját stressztűrő képességét szeretné kétszeresére növelni. E tekintetben második és harmadik helyen megosztva szerepel az intelligencia és kreativitás, 27-27%-kal. A megkérdezettek 62%-a duplázná meg a nevetést a mindennapjaiban, az ölelések és mosolyok számának növelésére a résztvevők több mint fele szavazott.

Rákérdeztek a sztereotípiákra is – íme a tulajdonságok, amelyeket megdupláznának a magyar emberekben a válaszadók: 49% a segítőkészséget, 48% az optimizmust,46% az önzetlenséget és szintén 46% az együttműködő készséget növelné kétszeresére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.