Belföld

Nyolcvankét késszúrással ölte meg nagymamáját az encsi fiú – Első nyilvános ülését tartja a bíróság

A fiatalt kitiltották a házból, miután az asszony pénztárcájából többször pénz tűnt el.

Első nyilvános ülését tartja a bíróság annak a fiatalnak az ügyében, aki a vád szerint 2012 nyarán nyolcvankét késszúrással megölte a nagymamáját Encsen. Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja. Első fokon a Miskolci Törvényszék járt el, a fiút 2013-ban elítélték, 18 év fegyházat kapott. A másodfokon eljáró ítélőtábla azonban hatályon kívül helyezte a döntést és új eljárást rendelt el. A törvényszék tehát 2015 decemberében ismét ítéletet hozott, akkor a fiatal emberölésért 16 év fegyházzal sújtották. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítésért, enyhébb  minősítésért fellebbezett, így került az ügy ismét a táblára.

Az ítélet szerint a fiatalt anyja egyedül nevelte Encsen. Míg befejezte a középiskolát, közte és nagyszülei között jó viszony volt, de az érettségi után azt várták el tőle, hogy a fiú a fizetéséből támogassa az anyját, aki időközben rokkantnyugdíjas lett. Ám ez nem történt meg. Ezt mindketten – de főképp a nagymama – többször szóvá tette, és szidta unokáját életmódja miatt.

2010-től  folyamatosan romlott a kapcsolat a fiatal és édesanyja, valamint a nagyszülők között. 2011-ben a nagyszülők többször észrevették, hogy a nagymama pénztárcájából pénz tűnt el, kisebb összegek. felelősségre vonták unokájukat és végül kitiltották az encsi házból.

2012 augusztusában a nagypapa a lányával együtt a család gyümölcsösébe ment, hogy szedret szedjenek, eközben a nagymama otthon volt. A fiú a vád szerint ekkor ölte meg. Elrakott két kést, majd anyja biciklijével a házhoz tekert, és a kamrában nekirontott az asszonynak, test szerte összesen 82-szer szúrta meg. A történtek után fel-alá járkált az udvaron. A rendőröket a szomszédok értesítették, akik nem hagyták, hogy elmenjen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik