Belföld

Nagy harc lesz az MSZP elnöki posztjáért

Öt megyei MSZP-szervezet szimpátiaszavazásai alapján egyelőre az látszik, hogy az újrainduló Tóbiás József elutasítottsága a legmagasabb, írja az Origo. Egy hónappal az MSZP elnökválasztó kongresszusa előtt négy jelölt verseng a pozícióért. Múlt héten az MSZP több helyen is tisztújítást tartott és a legtöbb helyen nem is történt változás.

Az jól látszik, hogy Tóbiás József pártelnök munkáját sokan kritizálják, nem elégedettek azzal, amit az MSZP az elmúlt két évben csinált. Tóbiás korábban erre csak annyit mondott “hosszú életű szokott lenni, akinek a halálhírét keltik.”

Tóbiás kihívói Harangozó Tamás, Molnár Gyula, és Szanyi Tibor is elmondták nem Tóbiás ellen, hanem az MSZP elnöki székéért küzdenek. Az Origo úgy tudja, eddig öt megyében tartottak nyílt szimpátiaszavazást.

Ebből az látszik, hogy Harangozót sokan támogatják, Molnár Gyula is jól áll, és Szanyinak is jók az esélyei. 

Ebből persze még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, már csak azért se, mert Komárom-Esztergom megyében például 58-an szavaztak jelöltekről, de a megye összesen csak hét küldöttel képviseltetheti magát a kongresszuson.

Az elnök személyéről a június 25-i tisztújító kongresszuson döntenek. A lap szerint Budapesten nem tartottak szimpátiaszavazást, és nem is tettek javaslatot arra, kit támogatnának a négy jelölt közül.

Közben a jelöltek gyűjtik az aláírásokat, az indulásnak 1500 érvényes ajánlás a feltétele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik