Belföld

Csillebérci baleset: átfogó, rendkívüli ellenőrzést redelt el az NFM a kalandparkokban

kalandpark(210x140)(1).jpg (kalandpark, )
kalandpark(210x140)(1).jpg (kalandpark, )
Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az összes magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt.

A tárca keddi közleményében arról írt, hogy álláspontjuk szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek.
Az alapvető követelmények betartatása érdekében az NFM arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat, hogy egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék a létesítményeket. A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat üzemeltető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, valamint a kezelőszemélyzet képesítési igazolásaira – sorolták, hangsúlyozva: tekintettel az idegenforgalmi szezon kezdetére, az ellenőrzésnek heteken belül le kell zárulnia.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, vasárnap a csillebérci kalandparkban tizennégy gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas hálóra, amely eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai tizenhárom gyereket vittek kórházba, többségüket zúzódásokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik