Belföld

Borzalmas idő lesz, ránk szakad az ég

Kedden többfelé kell készülni záporra, zivatarra, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet.
Nyugaton, északnyugaton és zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Nyugaton jelentősen visszaesik a hőmérséklet, helyenként csupán 14-15°C-os maximumokat mérhetünk, míg keleten, északkeleten 20-24°C-ig emelkedik a hőmérséklet, írja az időkép.hu.
Keddre riasztást adtak ki az ország középső részére, és figyelmeztető előrejelzést az ország legnagyobb részére, kivéve: Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye, Zala megye, Somogy megye, Baranya megye, írja a met.hu.
Szerdán még többfelé lehet eső, zápor, helyenként egy-egy zivatar. Az északias irányú szél erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lehet. Újra melegszik az idő, az ország nagy részén 22-25°C körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Csütörtökön már csak elszórtan találkozhatunk záporokkal, zivatarokkal; de ezt leszámítva sok napsütésben bízhatunk. Keleten még élénk lesz az északi szél, másutt már mérséklődik a légmozgás. Ismét többfelé számíthatunk 25°C feletti maximumokra.

Pénteken és szombaton a naposabb idő mellett, csupán néhol alakulhat ki zápor,pénteken esetleg zivatar. Nyugaton, északnyugaton átmenetileg élénk lehet a délies szél. A hőmérséklet csúcsértéke ismét elérheti a 29-30°C-ot.

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik