Belföld

Felfüggesztettet kapott a Népszabadság volt főszerkesztője

Egy kerékpáros  vesztette életét a balesetben.

Ítéletet  született hétfőn a Népszabadság volt főszerkesztőjének ügyében, akit azzal vádolnak, hogy tavaly tavasszal halálos balesetet okozott Budapesten. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette – ezért állították a Pest Központi Kerületi Bíróság elé. A döntés szerint egy év nyolc hónap fogházbüntetéssel sújtották, két évre felfüggesztve. Emellett két évre eltiltották a járművezetéstől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tragédia tavaly március 30-án történt a VII. kerületben. A vádirat szerint Murányi a Rottenbiller utcában a Király utca felé autózott a külső sávban, előtte egy teherautó és egy trolibusz haladt, a két jármű előtt pedig egy kivilágított kerékpárral a baleset áldozata. A főszerkesztő előzni akart, ezért áttért a belső forgalmi sávba. Miután a teherautót és a trolibuszt is lehagyta, lassítás nélkül, élesen jobbra kanyarodott, ahol az autója jobb oldalával elsodorta a továbbra is külső sávban kerekező biciklist.  A torlibusz vezetője – látva a főszerkesztő balesetveszélyes közlekedését – másodperceken át dudált. Az ügyészség szerint az ütközés is “jól hallható hanghatással járt”,, az autós észlelte is azt, ennek ellenére elhajtott. Később visszatért és jelentkezett a rendőröknél. A kerékpáros csaknem egy hónappal később, április 26-án meghalt a kórházban. 

Murányi korábban azt nyilatkozta, nem vette észre, hogy elsodort valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Ám amint otthon látta az autó sérülését, visszament a helyszínre

Az ügyben tavaly augusztusban emeltek vádat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik