Belföld

Diplomácia küldeményként próbáltak csempészcigit szállítani Magyarországra

csempészcigaretta (Array)
csempészcigaretta (Array)

Körülbelül 60 ezer doboz cigarettát próbált átcsempészni Ukrajnából Magyarországra diplomáciai küldeményként a kijevi szlovák nagykövetség egy munkatársának hozzátartozója.

Egy diplomata-útlevéllel rendelkező férfi próbált egy Volkswagen Transporter márkájú járművel vámvizsgálat nélkül a “zöld folyosón” áthajtani az Asztély és Beregsurány közötti határátkelőn, de még a határ ukrán oldalán feltartóztatták a határőrök.

A férfi dokumentumot mutatott be arról, hogy diplomáciai küldeményt szállít, és elmondta, hogy a rakományt csak a külügyminisztérium képviselőjének jelenlétében hajlandó megmutatni. A sötétített ablaküvegen keresztül azonban a furgon belsejébe nem lehetett belátni, hogy

jog szerint vizuális ellenőrzést végezhessenek a hatóságok,

ezért kinyittatták a sofőrrel a rakteret, majd alaposan átvizsgálták a járművet, írja az MTI. A gépkocsi rakterében, valamint a jármű szerkezeti elemeibe elrejtve összesen körülbelül 600 ezer hrivnya (6,7 millió forint) értékű, ukrán zárjeggyel ellátott dohányárut találtak.

Később a kijevi külügyminisztérium tisztázta, hogy a csempészési kísérleten rajtakapott férfi a szlovák külképviselet egyik munkatársának hozzátartozójaként rendelkezik diplomáciai útlevéllel. Állítólag a diplomata feleség írta alá a csempészárut diplomáciai küldeményként feltüntető dokumentumot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik