Belföld

Szanyi egy lépéssel közelebb, hogy hivatalos MSZP-elnök legyen

Szanyi Tibor az első, aki összegyűjtötte a szükséges 1500 támogató aláírást a párttagoktól.

Szanyi március 12-én jelentette be, hogy 2012 után idén is megmérettetné magát, akkor azt írta, hogy egy egy dögös, győztes pártot csinálna az MSZP-ből.

Indulási szándékát március 19-én az MSZP Választmányának ülésén is megerősítette, majd országjárásba kezdett.

Jelzésértékű

A 24.hu is készítette vele interjút, amiben azt mondta, hogy az Apa, kezdődik! programjával a modern baloldaliság kezdődik. “De utálom a fogalmat, hogy valami újbaloldali, nekem pont jó az, ha valami baloldali. Abból a szempontból persze új, hogy jelen pillanatban nem érzem a Magyar Szocialista Pártot olyan mértékben baloldalinak, mint amennyire a neve és a múltja predesztinálná,” mondta akkor.

Programjának négy fő eleme egy új, baloldali politika pillérei is, ezek az egészségügy, az oktatás, a gyermekjólét és az idősügy, de ahogy írja, stratégiai kérdésnek tekinti azt is, hogy “minden rezdülésünket hassa át a nőkkel való szolidaritás.”

Szanyi elsőnek tette közzé programját, a 24.hu-nak elmondta, jelzésértékűnek tartja, hogy most is ő az első, aki összegyűjtötte az 1500 támogató aláírást a párttagoktól.

Kiélezett verseny

The show must go on, vagyis a shownak folytatódnia kell, írta közleményében a szocialisták EP-képviselője, tehát folytatja az országjárást.

Információink szerint szoros a verseny, amire rég nem volt példa. Ugyanis 2012-ben nem Mesterházy 70-30-ra verte Szanyit, 2014-ben pedig Tóbiásnak nem volt kihívója.

Molnár Gyula, korábbi újbudai polgármester (az ő programjáról itt írtunk) erősen indított, de azóta kicsit visszaesett, igaz, még mindig úgy tarják párton belül, hogy Budapest többsége – bár a főváros egyre kevésbé egységes, erre is felhívták figyelmünket szocialista forrásaink – és a szintén jelentős Baranya is mögötte.

Tóbiás József hivatalból érkezik, ami mindig előny, Szanyi országjárását is sikeresnek mondják, a vidék örömmel fogadja programját és több beszélgetőpartnerünk is arra figyelmeztetett, hogy Harangozó Tamást sem szabad leírni.

Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát, aki nyer, az vezetheti a pártot a 2018-as országgyűlési választásokra.

Kiemelt kép: Pál Anna Viktória, 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik