Belföld

Élvezze ki a jó időt, mert itt a vége

Nagy esők jönnek és lassan a hőmérséklet is 20 fok alá süllyed.
Kapcsolódó cikkek

Vasárnap a folytatásban legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, csapadék nem várható. Az Észak-Dunántúlon a déli szél megélénkül, sőt Sopron és a Fertő térségében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul, késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő – írja a met.hu.

A hétfő is biztatóan indul, a késő délutáni órákig sok napsütésre, kevés gomoly- és fátyolfelhőre számíthatunk, csapadék napközben nem lesz.

Késő délutántól, kora estétől azonban a Dunántúlon erősebben megnövekszik a felhőzet, és nagyjából 18-19 órától mind több helyen kell a nyugati tájakon záporra, zivatarra számítani, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.

Éjfélig nagyjából a Duna vonaláig fordulhat elő csapadék. A déli szél napközben elsősorban a Dunántúl északi felén megélénkül, sőt Sopron és a Fertő környékén erős széllökések is lehetnek. Késő este északnyugaton északira fordul a szél, és arrafelé már több helyen megerősödik, zivatarok környékén átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 15a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között várható.

Kedden aztán csak rövid időszakokra süthet ki a nap, sokfelé várható zápor, zivatar. Lehűl a levegő is, éjszakai 10-16, nappal a Dunántúlon 14-19, másutt 18 és 23 fok lesz.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik