Belföld

Könnyű testi sértés, rágalmazás miatt ítélték el a volt fideszes honatyát

Daher Pierre (daher pierre)
Daher Pierre (daher pierre)
Daher Pierre fellebbez, az ítélet nem jogerős.

Daher Pierre-t, az edelényi kórház igazgatóját könnyű testi sértés és rágalmazás miatt első fokon, nem jogerősen elítélte a kazincbarcikai járásbíróság, egy év próbára bocsátotta – írja a Népszabadság. A volt fideszes honatya három éve a kazincbarcikai kórház igazgatójaként került összetűzésbe Czipfelné Krisztián Katalinnal, aki a helyi kórház megmentésére alakított civil mozgalom egyik képviselője volt.

A kórházvédő meg akarta kérdezni az intézmény vezetőjét, mi az igazság az egyes részlegek bezárásáról. Bekopogott a kórházigazgatóhoz, aki szerinte tűrhetetlen hangnemben kiabálni kezdett vele, és megpróbálta durván kitessékelni az irodájából, miközben két kézzel szorongatta és tekergette a karját.

Daher Pierre szerint éppen kórházi beszerzésről tárgyalt az irodájában, amikor az aktivista hangosan kérdőre vonta őt azzal kapcsolatban, hogy valóban be akarják-e zárni a sebészeti osztályt. Szóváltás alakult ki közöttük, s végül az igazgató hívta a rendőrséget, hogy távolítsák el az asszonyt az irodából. 

Korábban az igazgatót elmarasztalták már, mert súlyos etikai vétséget követett el, amikor nyilvánosságra hozta, hogy az asszony korábban pszichiátriai kezelésben részesült. Az orvosi titkot szándékosan, és abból a célból fedte fel a nyilvánosság előtt, hogy ezzel a panaszost lejárassa, tevékenységének hitelességét megkérdőjelezze. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik