Belföld

Gőgös Zoltán: soha nem leszünk olyan vezérek, mint Gyurcsány

Gogos-Zoltan(960x640).jpg (Array)
Gogos-Zoltan(960x640).jpg (Array)

Gőgös a Népszabadságnak adott interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy 100 ezernél már bőven több aláírásuk van. „Ha a gyűjtésben tartjuk a feszes tempót, meglesz a 200 ezer június elejére. de nekem a határidő hosszabb, és folytatni akarjuk tovább a munkát.”

Egy másik népszavazás biztos lesz, a Fideszé a kötelező betelepítési kvóták ellen, amiről Gőgös azt mondta, hogy nem szabad rá elmenni. „Mi nem mondjuk, hogy bojkottálunk, hanem megpróbálunk olyan környezetet teremteni, hogy maguktól essen le ez az embereknek, mi a helyes”, tette hozzá.

Ő biztos nem fog rá elmenni, de a

feleségem migránstól félő keresztanyjának – aki az életében nem látott migránst – meg fogom magyarázni, hogy arról van szó, kedves keresztmama, hogy az is szavazás, ha nem megy el.

Az MSZP tisztújításáról azt mondta, két éve, a legutóbbi tisztújításkor elkezdtek valamit, akkor kevés volt a jelentkező a pozíciókra. Ő azért az elnökhelyettesi posztot választotta, mert „vidéket igazán soha nem tudtuk behozni ebbe a pártba. Ha komolyan vesszük magunkat, akkor vidéken 20 százalékos pártnak kell lennünk ahhoz, hogy mi választást tudjunk nyerni.”

Sokan Gőgös szemére vetik párton belül is, hogy csak az agrárügyekhez ért, másról nem is beszél, vagy ha mégis, akkor is belezavarodik. Azt mondja, nem is merül másba, elnökhelyettesként is megengedheti ezt magának. „A helyettesnek nem a fősodor a feladata, annak helyettesíteni kell.”

Tóbiás emberének tartják, egyet is ért az elképzeléseivel. „Mi soha nem leszünk olyan vezérek, mint mondjuk a DK vezetője, mert nem vagyunk olyanok, ezt nem lehet elvárni egyikőnktől sem”, mondta. Kinőttek abból, hogy vezér kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik