Belföld

Egyiptomi lezuhant gép: Kövér László is részvétét fejezte ki

A házelnök részvétét fejezte ki a családtagoknak, valamit Egyiptomnak és Franciaországnak.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke francia és egyiptomi politikusoknak küldött levelében fejezte ki részvétét a csütörtökön eltűnt egyiptomi repülőgép szerencsétlensége miatt.

Kövér László részvétnyilvánításait az Országgyűlés sajtófőnöke juttatta el pénteken az MTI-hez. A házelnök Gérard Larcher-nak, a francia szenátus elnökének, Claude Bartolone-nak, a francia nemzetgyűlés elnökének, valamint Ali Abdel-Álnak, az egyiptomi képviselőház elnökének címezte leveleit.

Azt írta: mély megdöbbenéssel értesült az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó repülőgépének tragédiájáról, amelynek rengeteg áldozata van, gyermekek életét is követelve.

Kövér László az Országgyűlés valamennyi képviselője és a saját maga nevében őszinte részvétét fejezte ki a borzalmas esemény miatt, és arra kérte a francia és egyiptomi politikusokat, hogy továbbítsák mély együttérzését és szolidaritását az áldozatok hozzátartozóinak.

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget. Már csütörtökön is elhangzott olyan bejelentés, hogy az egyiptomi utasszállítóból származó tárgyakat találtak a görögországi Kárpathosz szigetétől 370 kilométerre, de később közölték, hogy ezek a darabok mégsem az eltűnt gépről valók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik