Élő Belföld

Lázár: Barack Obama célja, hogy minél több muszlimot telepítsenek be Európába

Lánczi András korrupciót mentegető nyilatkozatát nem akarta kommentálni a miniszter, mert "a tudományba a hatalomnak nem szabad beavatkozni".

Annyit előre elmondhatunk, hogy valószínűleg lesz szó a kvótaellenes népszavazásról.

Helycsere

Kovács Zoltán azzal viccelődött, hogy helyet kellene cserélniük Csuhaj Ildikóval, a Népszabadság újságírójával, a Kormányinfók legaktívabb kérdezőjével az 50. Kormányinfó alkalmából. De talán majd legközelebb – mondta.

Negyvenmilliárdos tesztpályát építenek, felfuttatnák Zalaegerszeget

A kormány Zalaegerszegen járműipari tesztpályát létesít, Zalaegerszeg biztosítja a szükséges területet, a kormány 37 milliárdot tol bele, és 3 milliárd forint EU-s támogatás is lesz benne. 500 kilométeres körzetben ez lesz a legfontosabb ilyen létesítmény – közölte Lázár. Azért esett Zalaegerszegre a választás, mert az elmúlt években súlyos veszteségeket szenvedett a város a Flextronics kivonulásával, négyezer munkahellyel van kevesebb. Új járműipari gyártóközpont alakulhatna ki itt a miniszter szerint, aki nem rejtette véka alá, hogy az ottani képviselő lobbizott a tesztpályáért. Az úthálózatokba négysávos utakkal kötik be Zalaegerszeget.

Visszafognák a nagybirtokokat

A kormány politikájának célja, hogy a kis- és középbirtokosokat támogassa, az ő kezükben legyen a mezőgazdaság 80%-a, csak a fennmaradó rész legyen nagybirtokos – mondta Lázár.

Orbán jövő tavasszal kezd el gondolkodni Áder sorsáról

Rubovszky György a napokban kamerák előtt szólta el magát, mondván Orbán Viktor nem engedi, hogy Áder Jánost újraválasszák államfői tisztségében. Lázár elmagyarázta, a Fidesz mindenkor elnöke javaslatot tesz, hogy ki legyen a Fidesz-frakció köztársasági elnöke, de ezt hosszas konzultáció előzi meg, a miniszterelnök többféle csoporttal, frakcióval, pártelnökséggel egyeztet. Orbán Viktor 2017 februárjában kezdi el a konzultációkat, őt illeti meg a javaslat joga.

Hat százalék alatt a munkanélküliség

Hány ilyen ország van?

– tette fel a kérdést Lázár. Mint mondta, bizonyos területeken három százalék alá sikerült szorítani a munkanélküliséget, holott ő emlékszik, volt olyan időszak, amikor 11-12 százalék körül mozgott ez a szám.

Azért azt szerényen megjegyzem,

Hogy egészen elképesztő, hogy a magyar kormány második embere ilyen blőd baromságokat élő adásban elmondhat az Egyesült Államokról, a bevándorlásról, Barack Obamáról és a muszlimokról.

Lázár szerint azért kritizálják Magyarországot, mert bevándorlás

Sőt, útban vagyunk, valaminek, vagy valakinek. Megpróbáljuk megvédeni Európát, ami jónéhány nagy állam érdekeivel szemben áll. Szemben áll például az Amerikai Egyesült Államok politikájával. Lázár szerint Barack Obama nemrég Európában járt, ahol tisztává tette, hogy Amerikának az az érdeke, hogy Európában minél több muszlim legyen, még akkor is, ha ez betelepítésekkel érhető el.

Szerinte az amerikai politikának vannak nagy támogatói Euróopában, ilyen Soros György is. Szernte Soros tanácsokat adott, hogyan kell Európa számára megnyitni a kapukat, hogy minél többen jöjjenek Európába.

A magyar kormány szerint Soros György – aki a Clinton házaspár mecénása – mindent megtesz, hogy Magyarországon támogatókat szerezzen a politikájának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik