Belföld

Egy halom szabályt hágott át a traktoros, ketten meghaltak miatta

Eleve  fel sem hajthatott volna a közútra a forgalomból is kivont lassú járművel, a traktor nem volt kivilágítva és túl lassan haladt – így okozott tragikus balesetet egy férfi még tavaly júniusban Sárospatak közelében. A sofőr ellen az ügyészség most vádat emelt, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a férfi este 10 óra után hajtott fel traktorjával a 37-es főútra. Az érintett útszakaszra tilos lassú járművel felhajtani, azon közlekedni. A traktor hátsó részére egy 400 literes permetezőgépet rögzítettek, amely teljes egészében eltakarta a hátsó helyzetjelzőt, emiatt a jármű nem volt kellően látható. A férfi csaknem 10 kilométeren keresztül haladt az úton, amikor egy kocsi utolérte. Utóbbi sofőr későn vette csak észre a sötétben az előtte 25 kilométer per órával haladó traktort és hátulról belerohant. Az autó az ütközés után átsodródott a szemközti sávba, ahol karambolozott egy szabályosan közlekedő teherautóval, majd kigyulladt. A jármű vezetője és utasa is életét vesztette a balesetben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott több és rendkívül kirívó KRESZ szabályszegése okozta a balesetet.  Egyrészt forgalomból  kivont járművel közlekedett, tiltás ellenére hajtott fel a közút ezen szakaszára. A járműre kapcsolt berendezést az előírások szerint semmilyen világító berendezéssel nem látta el, az szabálytalanul  eltakarta a jármű hátsó lámpáját és rendszámtábláját.

Végrehajtandó fogházbüntetést és  járművezetéstől eltiltás büntetést indítványoztak vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik