Belföld

Ebben a londoni luxusszállóban pihent meg Lázár János 920 ezer forintért

Márványfürdőkádas szobára is futhatta ennyi pénzből. Évekig kellett pereskedni, hogy elárulják a szálloda nevét.

Kiderült, melyik londoni luxusszállóban szállt meg Lázár János 2012-ben. Egy munkatársával együtt töltött két éjszakát az ötcsillagos Connaught hotelben, amiért közpénzből fizettek ki 920 ezer forintot – derítette ki a Direkt36.

A szállodának két Michelin-csillagot viselő étterme, exkluzív wellness részlege van, a lakosztályokat és szobákat világhírű tervezők alakították ki. Abból a pénzből, amit Lázárék fizettek, két Deluxe King fokozatú szobára is futhatta, ami többek között márvány fürdőkáddal van felszerelve.

A Miniszterelnökség csak hosszú jogi huzavona után árulta el a szálloda nevét. A Direkt36 munkatársa, Pethő András még az Origo újságírójaként dolgozott, amikor 2014 januárjában elkezdett foglalkozni Lázár feltűnően magas hotelszámláival. A Miniszterelnökség sokáig nem akart elárulni részleteket Lázár útjairól, nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Ugyanakkor végül a bíróság úgy döntött, hogy a minősítés nem vonatkozik a szálloda nevére, azt ki kell adni.

Egy másik szálon viszont a Miniszterelnökség javára döntött a bíróság. A Direkt36 újságírója arra is kíváncsi volt, hogy a titkosítás alá nem került milánói és zürichi útjain kikkel találkozott és miről tárgyalt Lázár. A Kúria azonban helybenhagyta a másodfokú döntést, miszerint a tárgyalópartnerek kilétének megismeréséhez nem fűződik közérdek. Ez az ügy várhatóan az Alkotmánybíróságon folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik