Belföld

Csalók gyűjtenek Illés bácsi bezárt cukrászdájának

Barna Illés nem akar újranyitni, hiába kérik sokan a hatóságokat, hogy hunyjanak szemet az egészségügyi előírások be nem tartása felett.

Csalók gyűjtenek Barna Illésnek, aki úgy döntött, bezárja gödöllői cukrászdáját, miután a kormányhivatal emberei szabálytalanságokat állapítottak meg nála. A cukrász ötven éve működtette üzletét különösebb felújítás nélkül, a híradások szerint azonban az fáj neki a legjobban, hogy névtelen bejelentésre mentek ki hozzá.

Az „Illés bácsi cukrászdája” Facebook-oldal tudomására jutott, hogy „néhányan elkezdtek gyűjteni” a nevükben, megtévesztő módon. Azt kérik, senki sehová ne utaljon.

Barna Illés mellett egyébként rengetegen kiálltak, lényegében azt kérve a hatóságoktól, hogy hunyjanak szemet a kötelező egészségügyi előírások be nem tartása felett, hogy az idős cukrász tovább dolgozhasson. A gödöllői önkormányzat is segítséget ajánlott, ugyanakkor Barna Illés azt mondta, már nem akar újranyitni.

Korábban a kormányhivatal közölte: Barna Illés ellen nem indítottak eljárást, maga döntött a bezárás mellett, miután szabálytalanságokat állapítottak meg a cukrászdájában. Egyebek mellett a rozsdás keverőgépet kifogásolták. (444, Blikk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik