Belföld

Esőzés szabdalja szanaszét a hétvégét

Szombaton többnyire erősen felhős, főleg a nap első felében több helyen borult idő várható, általában csak kevés napsütés lehet. Sokfelé valószínű eső, főként délutántól szórványosan intenzívebb záporeső is, amit zivatar és lokálisan nagyobb csapadék kísérhet. A déli, délkeleti megyékben a délnyugati, a Kisalföldön az északnyugati szelet kísérik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű, késő estére 12, 16 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap reggel, kora délelőtt északkeleten, keleten lehetnek még napos időszakok, majd délután a Dunántúl északi felén és a főváros térségében csökken a felhőzet, egyébként erősen felhős vagy borult idő várható. Délelőtt elsősorban a Dunántúlon többfelé, később főként az Alföldön szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, de délnyugaton 1-2 fokkal hűvösebb, északkeleten melegebb valószínű.

Hétfőn változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati, nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, a fagyzugokban talajmenti fagy lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között várható.

Adatok: met.hu

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd a Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik