Belföld

Rátámadt az őt ellátó mentőkre egy budapesti férfi

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 30 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt az őt ellátni próbáló mentőkre támadt.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2016. január 31. napján az esti órákban a VI. kerület Aradi utca és Eötvös utca kereszteződénél feküdt bódult állapotban.

Lakossági bejelentés alapján az Országos Mentőszolgálat részéről a két sértett – a gépkocsivezető és a mentőápoló – mentőautóval érkezett a helyszínre. Közölték a férfival, hogy a mentőszolgálattól érkeztek és segíteni jöttek, majd a mentőautóhoz kísérték és a betegtérben lévő székre ültették. A vádlott már ezalatt sem volt együttműködő, amikor pedig közölték vele, hogy további vizsgálatok miatt elszállítják, felállt és megpróbálta mindkét sértettet ököllel megütni. Az egyik ütés eltalálta a mentőápoló arcát, aki ennek hatására elvesztette az egyensúlyát és elesett.

A vádlott ezután sem volt együttműködő, az őt továbbra is ellátni próbáló sértetteket rugdosni kezdte. A férfit végül a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg.

A kerületi ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik