Belföld

Házkutatás több megyében, fegyvereket foglaltak le

Kisújszálláson kábítószergyanús anyagokat is találtak.

Fegyvereket foglaltak le Jász-Nagykun-Szolnok és Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök csütörtökön kora reggel. Az előbbi helyen kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer előállításához és terjesztéséhez használatos eszközöket is találtak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járőrök elfogták és előállították csütörtökön kora reggel azt az 57 éves ravazdi férfit, aki két puskát és több száz lőszert tartott engedély nélkül otthonában. Házkutatást tartottak nála, miután lakossági bejelentést kaptak arról, hogy a férfi fegyvereket tart otthon. Először tagadta, hogy bármilyen illegális eszköz lenne nála, de egy ágyneműtartóban megtalálták a puskákat és a lőszereket. Kihallgatásakor beismerte a bűncselekményt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kisújszálláson több hónapos nyomozást követően tartottak házkutatást hajnalban, több helyszínen. Lőfegyvereket vagy lőfegyver-utánzatokat, lőszereket, kábítószergyanús anyagokat és kábítószer-kereskedelemhez használatos eszközöket találtak. Egy húszéves helyi férfit gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek, majd indítványozták előzetes letartóztatását. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik