Belföld

Habony napilapjának terjesztéséhez nem kell közbeszerzés

Habony Árpád a világűrben (habony árpád)
Habony Árpád a világűrben (habony árpád)
Pedig a BKV tavaly azért nem hosszabbított szerződést a Simicska-érdekeltségbe tartozó Metropollal, mert akkor még úgy látták, hogy pályáztatni kellene.

A BKV szerint nem kell közbeszerzést kiírni ahhoz, hogy a tömegközlekedési csomópontokban terjesszék Habony Árpád júniustól megjelenő ingyenes napilapját, noha tavaly részben arra hivatkozva nem szerződtek újra a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropollal, hogy pályáztatni kellene – írja a Népszabadság.

A közlekedési vállalat közölte: Habony Árpád és Győri Tibor volt államtitkár közös médiacége, a Modern Media Group áprilisban kereste meg őket ajánlatával, amit vizsgálnak, mert ezzel pótolhatnák a Metropollal megszűnt szerződés miatt kieső bérletidíj-bevételeket. Jelezték: az ügylet helyszínbiztosításról, bérbeadásról szól, ami nem beszerzés, így véleményük szerint nem is kell közbeszerzési eljárást lefolytatni.

A Népszabadság megkereste a Metropolt kiadó cég ügyvezetőjét is, aki igencsak furcsállja a BKV érvelését, mert a közlekedési vállalat nekik tavaly azt írta, hogy a cég ingatlanhasznosítási szabályzata elsődlegesen a pályáztatás útján történő hasznosítást írja elő. Ezt a transzparencia mellett a mindenkori piaci árak érvényre juttatásával indokolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik