Belföld

Elúszott az uniós pénz, úgyhogy az állam fizette ki az új utat L. Simon László panziója mellé

L. Simon László fideszes országgyűlési képviselőnek bejött az élet. Panziója és borászata is van Gárdony mellett, ráadásul a kormány volt olyan kedves, hogy 550 millió forintért felújította a települést Zichyújfaluval összekötő 7 kilométeres útszakaszt.

A Miniszterelnökség államtitkára 2015 tavaszán úgy fogalmazott, javítani kell a Velencei-tó környék közúti megközelítésén, ezért felújítják az Agárd és Zichyújfalu közötti utat.

Csak arról felejtett el szólni, hogy neki kifejezetten jól jönne a beruházás.

Később a kormány tisztázta a helyzetet, miszerint egy uniós programból visszamaradt összegből költenek 795 millió forintot a 7 kilométeres szakasz rekonstruálására.

A 444.hu újságírói a napokban a környéken jártak, ahol meglepő táblával találták szembe magukat. A táblán ugyanis nem a megszokott uniós fejlesztésekről szóló elszámolás látszott, hanem a komplex útfelújítási programról tanúskodott.

A lap megkeresésére a Magyar Közút elárulta, a 6212-es jelű út mintegy 7300 méteres szakasza újul meg a Komplex útfelújítási program keretében az idei évben bruttó 551 519 781 Ft támogatással.

Kiderült ugyanis, hogy az uniós pénz csak decemberig volt elérhető.

L. Simon pedig annyira szerette volna az utat, hogy a kormány megoldotta neki és tavasszal félmilliárd forintból felújította az utat, ami egyébként a 444 újságírói szerint bár leélt állapotban van, nincs az ország legrosszabb útjai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik