Belföld

Vádat emeltek az Akácfa utcai emberölés ügyében

Távollétében vádat emeltek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt egy kínai állampolgárságú férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint egy évvel ezelőtt olyan súlyosan bántalmazott egy 19 éves nőt annak belvárosi lakásában, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe – közölte a főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat szerint a kínai férfi a bűncselekményt megelőzően már pár hete Budapesten tartózkodott, munkát keresett a fővárosban.

A vádlott 2015. május 1-jén délután egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot a prostitúcióval foglalkozó sértettel alkalmi szexuális szolgáltatás érdekében. Egyeztették a találkozó időpontját, a nő a kínai férfinak a lakása címét is megadta.

A férfi a megbeszéltek szerint késő este érkezett a sértett Akácfa utcai lakásához. Mintegy másfél órával később, 23 óra körül a vádlott ismeretlen okból a nőre támadt, őt többször megütötte, fojtogatta, majd egy késsel a már földön fekvő sértettet súlyosan megsebesítette.

A fiatal nő nem sokkal a bántalmazás után a helyszínen meghalt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életének megmentésére azonnali orvosi segítség esetén sem lett volna lehetőség.

A férfi ezután magához vette a nő mobiltelefonját, bankkártyáját, készpénzét, valamint a támadáshoz használt kést, és elment a helyszínről. Másnap repülőjegyet vásárolt és elhagyta Magyarországot – tette hozzá Ibolya Tibor.

Tavaly július 2-án a cink.hu írta meg, hogy a férfi Kínában feladta magát. Akkor a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-nek megerősítette az értesülést, és közölte: a nemzetközi rendőri együttműködés keretében jutott a tudomásukra, hogy a férfi feladta magát. A kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik