Belföld

Nyolc csaló, hat cége okozott több mint 33 milliós kárt 38 idősnek

A három nő és öt férfi jellemzően idősek vert át üdülési jogokkal.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz  V. Gábor 27 éves érdi lakos és társai, H. Dávid 22 éves, S. Barbara 24 éves, N. Krisztián 27 éves, Sz. Éva 29 éves érdi, illetve P. Richárd 22 éves, R-K. Ágnes 37 éves, V. Károly 69 éves budapesti lakosok ellen bűnszövetségben elkövetett nagy kárt okozó csalás bűntett miatt.

V. Gábor 2013 és 2015 között több olyan céget hozott létre, amelyek ügyvezető igazgatójaként társaival szervezetten értékesített, adott bérbe üdülési jogokat. A szerződés megkötése után a gyanúsítottak jutalék, illetve előleg címén meghatározott összegeket vettek át, de az ígért szolgáltatásokat nem teljesítették.

Az ügyfelek ezután sem telefonon, sem e-mailben, sem a megadott címeken nem érték el az adott cégeket. A férfi és bűntársai két év alatt folyamatosan változtatták a cégek székhelyeit. Több budapesti és számos vidéki (Sopron, Tapolca, Veresegyháza, Eger) kötöttek üzletet. Összesen 38 időskorúnak több mint 33 millió forint kárt okoztak.

Az V. kerületi rendőrök hétfőn a hozzájuk köthető hat cég székhelyein, V. Gábort elfogták, őrizetbe vették, lakcímén házkutatást tartottak. Iratokat, szerződéseket, bélyegzőket, készpénzt és informatikai eszközöket foglaltak le. Szerdán a bíróság elrendelte a férfi házi őrizetét. Társai szabadlábon védekeznek.

A csalás további sértettjeit keresi a rendőrség. Az V. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy akinek sérelmére V. Gábor és társai hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon (1051 Budapest, Szalay utca 11-13.), hívja a 06 (1) 373-1040 telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon vagy a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik