Belföld

Mégsem dől ma el Tarlós és Orbán nagy meccse

A következő rendes ülésén dönthet a 3-as metró rekonstrukciója miatt szükséges járműpótlásról a Fővárosi Közgyűlés, miután az erről szóló előterjesztést levették a testület csütörtöki rendkívüli ülésének napirendjéről.

A képviselők Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnoknak, VIII. kerületi fideszes polgármesternek a döntés elhalasztásáról szóló javaslatát 17 igen és 9 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett támogatták.

Kocsis Máté a napirendi vitában indítványozta, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést, ezt a kormány előző napi, nemzeti buszgyártási stratégiáról szóló döntésével indokolta.

Tarlós István főpolgármester, aki a kérdésben nem szavazott, azt mondta, hogy a döntés két héttel történő elhalasztása még nem okoz csúszást a 3-as metróvonal felújításának novemberi elkezdésében.

A vita abból származik, hogy a városháza inkább teljesen kész, használt, de olcsóbb lengyel buszokat venne a metró pótlására, de a kormány azt szeretné, ha félkész magyar buszokat vennének, mert ez fellendítené a magyar buszipart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik