Belföld

Gyárfás: nem úgy nézünk az úszókra, hogy mind bűnözők

A szövetség nem indít vizsgálatot az erőszakos esetek miatt, az a rendőrség dolga – közölte az elnök.

„Az úszószövetség nem lesz erőszak elleni rendőrség, nem úgy nézünk az úszókra, hogy mindenki bűnöző” – jelentette ki Gyárfás Tamás. A Magyar Úszó Szövetség elnökével az Index készített interjút.

Gyárfás nem akarta elmondani, kiktől hallotta, hogy Kissék áldozata már nem él, azt mondta: nem akarja szégyenbe hozni őket. Közölte: nem dolga, hogy kutakodjon Kiss Lászlóék múltjában, az edzőt visszafogadta a társadalom, nagy megbecsülésnek örvendő személy lett belőle. Most sem nézték meg, hogy a helyére kinevezett Hargitay Andrásnak van-e valamilyen 55 évvel ezelőtti ügye – mondta.

Én olvasom, hogy magyarországon, sőt a világban naponta vannak erőszakok, nemcsak Takáts Zsuzsával kapcsolatban, hanem Kiss Zsuzsával, Gombkötő Zsuzsával, mondhatnék neveket, azzal senki nem foglalkozik – ez a nagyság átka Kiss László esetében

– fogalmazott az elnök, aki szerint ez az eset arra világít rá, hogy az ilyen ügyekkel foglalkozni kell. Gyárfás azt mondta: Hornyák Viktor úszóedzőnek, aki arról beszélt, hogy száz áldozata is lehetett az uszodai erőszaknak, konkrétumokat kellene mondania. „Ne hergelje a közönséget az úszósport ellen” – intette Hornyákot.

Közölte: az úszószövetség nem indít vizsgálatot az erőszakos esetek miatt, az a rendőrség dolga. Ugyanakkor fellépnek az erőszak ellen, Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert kérték fel egy tanulmány elkészítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik