Belföld

Novák Előd már nem söpörné szőnyeg alá a pártvitákat

Szerinte több áll Vona vétójának hátterében, mint a személyi kérdések.

Változtatott álláspontján Novák Előd: noha korábban még úgy gondolta, hogy a Jobbik elnökségében, és nem a nyilvánosság előtt kell lefolytatni a vitát az alelnökök megvétózásáról, úgy látja, ez már nem lehetséges.

Facebook-oldalán a politikus azt írta: igyekezett hárítani azokat a sajtókérdéseket, hogy milyen nézeteltérések vannak a pártelnök és közötte, de úgy véli, a párt elnökségében a jövőben már nem lehet lefolytatni ezeket a konstruktív vitákat. A párton belüli problémákat nem lehet szőnyeg alá söpörni, tágabb körben való kibeszélésük megkerülhetetlen – közölte.

Szerinte Vona vétójának hátterében több áll, mint a személyi kérdések, ezt alelnöki szándéknyilatkozatában ki is fejtette, ez viszont nem nyilvános, a párttagok számára érhető el.

Vona azzal indokolta, hogy megvétózza három jelenlegi alelnök, köztük Novák újraindulását a pozícióért, hogy a kormányra készülő párt elnökségébe olyan politikusokat akar, akik már bizonyítottak azzal, hogy polgármester-választást nyertek. Egyesek szerint ez a „néppártosodás” felé mutat, de ennek ellentmond, hogy más radikálisokat viszont pozícióba tenne Vona. (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik