Belföld

Kiss László akkor is bejárhatott a százhalombattai uszodába, amikor zárva volt

A botrány után a helyiek elkezdtek panaszkodni arra, hogy „kiskirály módjára” használta ki az úszóedző az alpolgármesterséget.

A hivatalos nyitvatartási időn kívül is bejárhatott a róla elnevezett százhalombattai uszodába Kiss László. A városi képviselő-testület szerdán döntött arról, hogy átnevezik az uszodát, és díszpolgár sem lesz többé Kiss, aki egyébként maga mondott le a címről, mielőtt még megfosztották volna tőle.

A HVG.hu úgy tudja: Kiss rendszeresen élt a lehetőséggel, barátait is magával vitte. Ezt a programot általában vasárnapra időzítette, a reggel nyolc órai nyitás előttre.

Százhalombattán az edző helyi potentátnak számított, 2014-ben lett a Fidesz támogatásával társadalmi alpolgármester, a városi rendezvényekről sem hiányozhatott. A város közéletét is felkavarta, amikor kibukott az ötvenöt évvel ezelőtti nemierőszak-botrány, és sokan elkezdtek beszélni arról, hogy „dölyfösen”, „kiskirály módjára” használta ki helyi pozícióit Kiss.

Az uszodát vezető Vizi Csaba azt mondta: az uszoda már minden kiszolgáló egységével és személyzetével nyitási állapotban volt, amikor Kissék megjelentek, így ezzel semmilyen plusz erőforrást nem kötött le. Arra is hivatkozott, hogy alpolgármesterként Kissnek joga volt a városi intézményeket ellenőrizni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik