Belföld

“Ebből elég. Kósa Lajos távozzon a közéletből…”

Szel-Bernadett(210x140).jpg (Szél Bernadett)
Szel-Bernadett(210x140).jpg (Szél Bernadett)
Az LMP társelnöke a Fidesz-frakcióvezető Kiss-ügyről mondott szavaira reagált.

Ebből elég. Kósa Lajos távozzon a közéletből, a kormánypártok pedig álljanak ki és tisztázzák a helyzetet: vagy erősítsék meg, hogy az egész Fidesz egyetért a frakcióvezetőjükkel vagy kérjenek bocsánatot.

Így kezdi Facebook-bejegyzését Szél Bernadett. Az LMP társelnöke, országgyűlési képviselője emlékeztet rá, hogy a szexuális erőszak nem “játék”, mindenhol egységesen érvényesek a szabályok, nem az áldozat a felelős.

Hetek óta döbbenten hallgatja az egész ország Kiss László és tettestársai ügyét, napról napra derülnek ki borzalmasabbnál borzalmasabb részletek, szülők tömegei teszik fel maguknak a nagy kérdést, hogy vajon az én gyermekemmel történt-e bármi, vajon mi megy az uszodákban, edzőtermekben, a versenysportban.

Miközben az LMP a jogszabályok változtatását javasolja a gyermekek védelmében, más ellenzéki párt pedig vizsgálóbizottságot kezdeményez, és mindenki teszi, amit tud, jön a Fidesz és közli, hogy “bocs versenysportoknál ez már csak ilyen. Sajnos Kósa szavait nem lehet máshogy értelmezni”.

Szél Bernadett már megszokta, hogy a  frakcióvezető tart fura sajtótájékoztatókat, de szerinte ez más kategória:

itt csoportoson, rendszerszinten művelt nemi erőszaksorozatról van szó és mindennek elhallgatásáról — erre egyszerűen nem lehet az a válasz, hogy ha a bíró úgy ítéli meg, a “játék” megy tovább. Ha egy ilyen ügy napvilágra kerül, a kormány kutya kötelessége, hogy megvizsgálja, mennyire fertőzött a rendszer, és teljesen mindegy, ki kezdeményezi a vizsgálóbizottságot; a tárcáknak és a parlamentnek meg kell nézni, hol van hiba a jogszabályokban és hol kell erősíteni a védelmet, és nem az alapján kell dönteni megszavazásról vagy leszavazásról, hogy ki nyújtotta be a javaslatot; a politikusoknak és a közéleti szereplőknek, véleményformálóknak pedig a nők és gyermekek védelme érdekében kell fellépni.

Az LMP társelnöke szerint ebben az ügyben mindegy ki van kormányon, ki ellenzékben és aki ezt nem érti, annak mennie kell, “mert semmi jót sem hoz erre az országra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik