Belföld

Fischer Iván szerint Tarlós nem mond igazat

fischer iván (fischer iván, budapesti fesztiválzenekar, )
fischer iván (fischer iván, budapesti fesztiválzenekar, )
A főpolgármester állítja, a lehetőségekhez mérten a jövőben is támogatják a Budapesti Fesztiválzenekart. Fischer cáfol.

A Budapesti Fesztiválzenekar a főváros anyagi kereteinek megfelelően kap majd támogatást a jövőben is, az idei hatvanmillió forintot megkapják, erről Tarlós István főpolgármester beszélt az ATV hétfői Start című műsorában.

Fischer Londonból cáfolt, itt a levele:

  • Nem igaz, hogy február 8-i 14 00 órakor létrejött találkozónkon bármiféle jelzést kaptam volna arról, hogy a BFZ támogatása csökkenni fog. A találkozón Főpolgármester úr csak arról tájékoztatott, hogy miért van több politikus társának ellenérzése velem kapcsolatban. Ha ezt Főpolgármester úr nyilvánosságra hozná, sokat tenne annak érdekében, hogy a támogatáscsökkentés valódi okairól végre értesüljön a közvélemény. A találkozón semmi kritika nem hangzott el a Fesztiválzenekar működésével kapcsolatban, semmi utalás nem hangzott el támogatáscsökkentésről.

Ezután értesítést sem kaptunk arról, hogy a BFZ ki fog maradni a februári költségvetésből, és áprilisban arról sem kaptunk értesítést, hogy a közgyűlés elé olyan előterjesztés kerül, amely a tavalyi évhez képest 200m Ft-os csökkenést indítványoz.

  • Nem igaz az, hogy mi a koncertjeink 30%-ának lemondását helyeztük kilátásba. A BFZ ennél sokkal több koncertet ad.
  • Nem igaz, hogy a BFZ nem adott ingyenes zenekari koncertet Budapesten 2015-ben. A koncert 2015 június 18-án volt a Hősök terén többezer ember jelenlétében.

Főpolgármester úr azt is említette az interjú elején, hogy “egyesek idegenkednek attól, hogy az igazságra fény derüljön.” Tisztelettel kérem, segítse ő az igazság kiderülését, hozza nyilvánosságra a támogatáscsökkentés valódi okát, és hagyjon fel a BFZ-vel és velem kapcsolatos hamis hírek és adatok terjesztésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik