Belföld

Az ellenzék gyávaságát ostorozza az Együtt elnöke

szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
Szigetvári Viktor szerint így sosem lesz kormányváltás.

A gyávaságból sosem lesz kormányváltás – írta blogján az Együtt elnöke, aki a gyávaság újabb bizonyítékának tartja, hogy

 

sem az LMP, sem az MSZP, sem a DK nem mert nemmel szavazni a Fidesz Európa-ellenes népszavazási kezdeményezése ügyében, amelyet Orbán Viktor kvóta-referendumnak hazudik.

Ha mindig attól félnek egyesek, hogy a magyar nép mit gondol róluk egy-egy bonyolultabb kérdésnél, akkor képtelenek arra, hogy Orbán elnyomó rezsimjét stabil kormánnyal leváltsák. A demagóg miniszterelnökkel szemben józan politikára van szükség, amely a békét és a gyarapodást hozza el minden magyar polgárnak. Ehhez felnőttnek tekintett választók és felnőtt politikusok kellenek. Aki ma, 2016-ban képtelen volt nemet mondani az orbáni népszavazásra, képtelen lesz 2018-ban arra az alkotmányos forradalomra mandátumot kérni a választáson, ami nélkül sem szolidáris, sem szabad nem lesz újra Magyarország.

Az MSZP és a DK távolmaradását Szigetvári Viktor különösen fájónak nevezi, mert egy demagóg kérdés leleplezése akkor is lehetséges, ha Hiller István – az Együtt elnöke szerint elhibázottan – kerítéspárti lett az elmúlt fél évben.

Hogyan lesz képes e két párt szembeszállni Orbán rezsimjével egy választáson, és hogyan lesz képes hinni végre saját elvei igazában egy kemény kampányban, ha egy ilyen, valójában jogi tét nélküli össztársadalmi manipulációra sem képesek nemet mondani.

Az Együtt minden győzelemre törekvő párttal kész együttműködni, de a maga útját járja, és egyre kevésbé hiszi, hogy az ellenzéki pártok valóban le akarják váltani Orbán rendszerét. Elnöke az elmúlt hónapok fejleményének tartja az LMP kvóta-, migráns- és EU-ellenes fordulatát, szerinte az LMP szavazói sem ilyen politikára vágynak.

Schiffer András egyedül akar győzni minden választáson, de ez a mostani döntés akkor is szomorú, mert egy emberi jogi alapokon álló párt nem támogathatja Orbán menekültellenes, embertelen politikáját.

Az LMP Schiffer András eddigi nyilatkozatai alapján egyetért Orbán szándékával, és a Fideszével egyező választ kíván adni a referendumon feltett kérdésre.

Szigetvári Viktor szerint gyávaság és elvtelenség képtelennek mutatkozni arra, hogy ki-ki leleplezze, miért téved Orbán, amikor Európa ellen hergeli a magyarokat a népszavazással. A kormányfő célja világos: növelni a félelmet, a dühöt, keserűséget a magyarok szívében, megosztani a politikai közösséget, és közben egyre több emberrel megpróbálni elhitetni, hogy hazánk történelmi helye nem az EU centrumában van, hanem a lemaradó periférián – írta az Együtt elnöke.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik