Belföld

200 ezer forintot ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a gólyagyilkost

Focilabdával lerúghatták Jászapátiban azt a gólyát, amelynek tetemét a helyi katolikus általános iskola udvarán találták meg, írtuk hétfőn.

A Szoljon.hu most arról ír, hogy a rendőrség állatkínzás miatt indított vizsgálatot. A bejelentést követően a helyszínen bűnügyi szemlét tartottak a rendőrök, jelenleg szakértők bevonásával zajlik a nyomozás.

Egy magán vadaspark nyilatkozatott tett közzé, amiben 100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki olyan információt ad, amellyel az elkövető, vagy elkövetők nyomára vezeti a hatóságot.

Pócs János, a térség kormánypárti képviselője is 100 ezret ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Iskolai rendezvénnyel emlékeznek a gólyára

“Iskolánk zárva volt hétvégén, az eset feltételezett időpontjában alkalmazottaink vagy tanulóink nem voltak iskolában. Az eset feltételezett helyszínén, iskolánk műfüves pályáján a feltételezett elkövető(k) jogtalanul tartózkodtak. Érdeklődve várjuk a rendőrségi nyomozás eredményeit, amely ismeretlen tettes ellen indult”, mondta a hvg.hu-nak Mihályi Szabolcs, a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Mélyen felháborította őket az eset, „amely sürgősen gyógyítandó lelki állapotra utal”, tette hozzá. Az elpusztult gólyáról mint az értelmetlen és embertelen pusztítás mementójáról, iskolai rendezvénnyel fognak emlékezni.

(Szoljon)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik