Belföld

Tóbiás: Matolcsy kirabolja a saját bankját

Matolcsy kapcsán egyre több politikus szólal fel súlyos vádakkal illetve a jegybank elnökét.

Nem volt példa arra az elmúlt negyedszázadban, hogy egy jegybankelnök kirabolja a saját bankját, úgy viselkedjen, mintha az övé lenne az ott lévő pénz, mondta Tóbiás József  Nagykanizsán. Az MSZP elnöke szerint amit Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a sajátjaként próbált kezelni, mintegy 260 milliárd forintot, az a devizahitelesek pénze. Hozzátette,

azt a pénzt, ami a devizahitelek forintosításából származott, a jegybank elnöke családi, baráti, haveri körben kezdte el szétosztani.

Úgy látja, az MSZP által kiperelt okiratokból az látszik, az MNB elnöke szerette volna mindezt eltüntetni, de az ügyészség és a jegybank közötti összefonódás így is egyértelmű.

Szerinte az MNB elnökének a forintra kellene figyelnie, az ügyészségnek pedig a törvénytelenség láttán hivatalból kellene eljárást indítania, de az összefonódás összejátszássá válik, hiszen kávézóban üldögélve megbeszélik, hogy miként nem indul eljárás a Matolcsy nevével fémjelzett alapítványok ügyében. Tóbiás azt mondta: Matolcsy György mellett Polt Péternek is le kellene mondania, ha nem indít vizsgálatot. Az aláírásgyűjtésekkel szerinte jól állnak, már 100 ezer összejött, úgy gondolja, a szavazás napja a Fidesz elleni népszavazássá fog válni. A kormánypárt népszavazási kezdeményezését egyébként csak a saját hatalmuk és a gazdasági elitjük bebetonozásának és a valóság eltakarásának tartja.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik