Belföld

Szabó: Kövér László egy pedellus, aki “azt hiszi, Észak-Koreában élünk”

szabo-timea(3)(430x286).jpg (Array)
szabo-timea(3)(430x286).jpg (Array)
A PM társelnöke kezdeményezte a házelnöki visszahívását.

Szabó Tímea arra reagált, hogy a minap Kövér László kitiltotta az újságírókat az Országgyűlés épületéből.

Április végén Kövér kitiltotta az Index, a HVG, a nol.hu és a 24.hu újságíróit, amiért végezték a munkájukat, és megkérdezték Matolcsy lopásairól.

A PM társelnöke közösségi oldalán írta: cserébe ő bojkottálja a parlament “túlbuzgó pedellusát”, aki azt hiszi, a parlament “az ő saját homokozója”, ahol házmesteresdit játszhat úgy, hogy magasról tesz a sajtószabadságra, az alapvető jogokra. Novemberben, amikor az RTL Klubot tiltotta ki, feljelentést tett az ügyben, és az ombudsmannak is írt a jogtiprás miatt – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

Szerinte a TASZ ugyan ellátja az újságírók jogi képviseletét, de a politikusoknak is van dolga, ezért levelet írt minden ellenzéki párt frakcióvezetőjének és a függetleneknek. Arra kérte őket, hogy csatlakozzanak bojkottjához. Ő a jövőben nem hajlandó felállni a parlamenti ülések kezdetén, amíg nem engedik vissza az Országházba az onnan kitiltott újságírókat.

Az üléskezdéskor addig nem teszünk eleget a kötelező házelnöki köszöntésnek, amíg vissza nem vonja a kitiltásokat. Ha megbüntet, hát megbüntet.

Szabó Tímea jelezte, határozati javaslatban kezdeményezte a házelnök visszahívását. (Ez délután még nem jelent a parlamenti irományok között – a szerk.)

“Nehogy már az az ember maradjon a házelnök, aki szaladgál az újságírók elől, és azt hiszi, Észak-Koreában élünk! Kövér nem csak alkalmatlan, de méltatlan is feladatai ellátására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik