Belföld

Kiszivárgott a kerettanterv-módosítás tervezete

24.hu
24.hu

2016. 05. 09. 18:44

Négy munkanapot hagytak a véleményezésre, az érintett tantárgyakat tanító pedagógusokat meg sem kérdezték.
Korábban a témában:

Módosulni fognak a kerettantervek, az Átlátszó Oktatás megszerezte a tervezetet. Ennek véleményezésére az Emberi Erőforrások Minisztérium a Faluszövetségtől a Budapesti Kerületi Szövetségig mindenféle szervezetet felkért, csak a tantárgyakat tanító pedagógusokat hagyták ki, helyettük az igazgatók véleményezhettek.

Az Átlátszó Oktatáshoz egy köremail jutott el, amelyben a Nemzeti Pedagógus Kar egyik megyei vezetője kéri az intézményvezetőt az EMMI tervezetének véleményezésére. Ebben nincs arra vonatkozó javaslat vagy utasítás, hogy az intézményben tanító pedagógusokat is megkérdezzék. Ugyanakkor a levelet május 2-án, hétfőn este küldték el, és 7-i, szombat esti határidőt szabtak a véleményezésére.

A szakközépiskolás kerettanterv a 9. évfolyamon például úgy változna, hogy a jelenlegi heti 4 óra magyar nyelv és irodalom helyett 2 órában magyar-kommunikációt tanítanának, a három idegennyelv-óra kettőre csökkenne, a matematika hasonlóan. A heti kettő történelem, illetve társadalmi és állampolgári ismeretek helyett csak társadalmi és állampolgári ismeretek maradna, ugyanekkora terjedelemben. A jelenlegi két fizika, két kémia és két földrajz óra helyett összesen három órában oktatnának természetismeretet, a külön heti egy informatika kikerül, a szakmai tárgyakat viszont hatról 17 órára emelik. A heti öt testnevelésóra megmarad.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.