Belföld

Kiss László áldozata: Nem tudom, hogyan lehettem ennyire hülye

Maga kereste fel az RTL-t a most 73 éves nő, hogy nyilatkozzon. Részletesen elmesélte, hogyan erőszakolták meg Kiss Lászlóék.

Nehéz volt túltennem magam a történteken – mondta Takáts Zsuzsanna, aki az RTL-nek adott interjút az 55 évvel ezelőtti történtek kapcsán. Évekbe tellett, amíg feldolgozta az őt ért erőszakot. Nem akart emlékezni, elásta magában – mondta a most 73 éves nő.

Takáts Zsuzsanna azt mondta, azért szólalt meg, mert megunta, hogy valótlanságokat állítanak róla. Hetekig gondolkodott, hogy nyilvánosság elé álljon, de úgy látta, a halálhírre egyre több mocskolódás került elő.

A nő elmondta, még fia sem tudott a történtekről.

Továbbra is azt állítja, Kiss Lászlóék megerőszakolták. Nem bocsátotta meg az edzőnek az 55 évvel ezelőtt történteket.

“Innen nem mész el” – így történt az erőszak

Érettségi után ment le három barátnőjével a margitszigeti sportuszodába, ahol azelőtt soha nem járt. Délelőtt volt, ragyogó napsütés, napoztak. A medence partján szóba elegyedett egy fiúval (“Lantossal”). Egy, az uszoda területén található épületet akart mutatni neki, elment vele.

Nem tudom, hogyan lehettem ennyire hülye

– idézte fel a történteket Takáts Zsuzsanna, aki bement a fiúval az épületbe, ami egy szolgálati lakás volt.

Innen nem mész el, jönnek a többiek

– mondta neki a fiú. És valóban, ketten (köztök Kiss László) beléptek a lakásba.

Takáts Zsuzsanna tiltakozott, és nem akarta elhinni, hogy ezt akarják tenni vele, azt hitte, viccelnek. Aztán befogták a száját, leteperték a 41 kilós lányt, és sorban, egymás után megerőszakolták.

Először a Lantos, másodiknak a Várszegi, harmadiknak Kiss László.

Közben rosszul lett, majd gyógyszert és ecetes vizet adtak neki.

Nem akarta elmondani barátnőinek, mi történt, haza akart menni. Csak később mesélte el az egyik barátnőnek, aki szintén ott volt vele az uszodában. Ketten mentek el a rendőrségre és feljelentést tettek. A szülei akkor értesültek arról, mi történt vele, amikor a rendőrök a feljelentés után becsöngettek hozzájuk a hírrel, hogy elfogták az elkövetőket, akik beismerték a tettüket.

Zsuzsanna családját komoly atrocitások érték, még pénzt is kínáltak nekik, hogy vonja vissza a pert. Cipész nevelőapja azt mondta neki, ne aggódjon, ez ezzel jár, tartsanak ki a végtelenségig.

Nem akart emlékezni

Nem húsz hónapig tartott, amíg túltettem magam a történteken, mint Kissnek, hanem 3-4 évig

– mondta a háromdiplomás nő, aki bevallotta: elnyomta magában a történteket, nem akart emlékezni. Sokat tanult, munkamániás lett, 29 évesen már főmérnökként dolgozott.

Amikor áprilisban kirobban a botrány, volt férje hívta fel, aki tudta, mi történt Zsuzsannával 1961 júliusában. Először nem akarta elhinni, és meg is ijedt, mert a most 43 éves fiát nem akarta ezzel terhelni. De megnyugodott, amikor úgy hallotta, halottnak hiszik, azt hitte, nem fogják piszkálni, de egyre több valótlan állítás, mocskolódás került elő. Zavarta a közhangulat, az, hogy azt hitték róla, könnyűvérű volt, cicázgatott, és pénzt is ajánlottak neki. El akarta mondani, mi történt valójában, ezért vállalkozott az interjúra. Zavarta az is, hogy Kiss László koncepciós perről beszélt.

Én is, ő is pontosan olyan jól tudja, mi történt.

 

Április elején robbant a botrány: a fullank.com és a privatkopo.hu hozta nyilvánosságra, hogy Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya két társával 1961-ben megerőszakolt egy lányt. Akkor három év börtönre ítélték Kisst, a büntetésből húsz hónapot ült le.

A botrány következményeként Kissnek a szövetségi kapitányi posztról is távoznia kellett, ahogy Százhalombattán sem maradhatott alpolgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik