Belföld

Két népszavazási kezdeményezést is benyújt a parlamentnek az MSZP

Az MSZP választmányi elnöke szerint közjogilag ugyanaz a helyzet a szocialisták által támogatott két népszavazás és a kormány kvótareferendumának ügyében, mindegyik kiírásáról az Országgyűlésnek kell döntenie, ezért a frakció hétfőn be is nyújtja határozati javaslatát a parlamentnek.

Botka László szombaton, Budapesten az MSZP választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón eredményesnek és sikeresnek értékelte a párt két népszavazási kezdeményezését, mert egy hónap alatt összegyűjtöttek 100-100 ezer aláírást az állami földek eladásának tilalmáról és az állami cégvezetők bérplafonjáról szóló kezdeményezésekhez. Szerinte ezért a parlamentnek napirendre kell tűznie ezt kérdést.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője arról beszélt: Magyarországon az egészségügy helyzete tarthatatlan, az elmúlt években 400 milliárd forintot vontak ki az ellátórendszerből. A jövő évi költségvetés az utolsó kegyelemdöfés az egészségügynek, amiatt milliók nem jutnak majd hozzá az egészségügyi alapellátáshoz – tette hozzá.

(MTI)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik